Video: Wat is Brand Social Impact?

Door Marte Arink op 18 mrt, 2019

Branding A Better World bouwt aan merken die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Dat doen wij met onze dienst Brand Social Impact (BSI).

 

Branding A Better World bouwt aan merken die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Dat doen wij met onze dienst Brand Social Impact (BSI). Wat deze methodiek precies is, hoe het werkt en wat het oplevert voor je merk legt Elif Algu, founder en creatief merkstrateeg van Branding A Better World, uit.

 

1. Wat is Brand Social Impact?

Brand Social Impact (BSI zoals we dat al intern noemen) is een dienst die wij bij Branding A Better World aanbieden aan bedrijven die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld en daarmee niet alleen iets goed doen maar ook hun merk versterken.

2. Waarom hebben bedrijven Brand Social Impact nodig?

Allereerst omdat de wereld erom vraagt, het is hoognodig. En omdat je doelgroep erom vraagt. Mensen verwachten van merken, waar ze van willen kopen of diensten van af willen nemen, dat zij zichtbaar hun maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid nemen. Voor merken zelf biedt het een kans om ook hun maatschappelijke relevantie te laten zien en daardoor ook relevant te blijven. Maar dan wel op een manier die bij het merk past en geloofwaardig is.

3. Hoe werkt Brand Social Impact?

Met Brand Social Impact zet je je merk centraal in het oplossen van een relevant maatschappelijk of milieuprobleem. Uitgangspunt hierbij is de core business van je bedrijf. En je eigen competenties. Waar ben je goed in? Waar ligt het talent van jouw organisatie? Hierdoor wordt de oplossing vanuit een hele natuurlijke insteek bedacht i.p.v. dat het geforceerd is of uit de lucht is gegrepen. Daar hebben wij een methodiek voor ontwikkeld die dus BSI heet. Zo verbinden we purpose aan concrete acties met impact.

4. Wat levert Brand Social Impact op?

Naast het maken van een positieve impact op de wereld om je heen, draagt BSI ook positief bij aan de merkwaarde van je organisatie. En levert het uiteindelijk een win-win-win situatie op: win voor je merk, win voor je doelgroep en win voor de wereld om je heen.

Meer weten?

 

Anderen lazen ook

Video: Amsterdammers weten al best wat over aardgasvrij wonen

Branding A Better World en Oceana maken Nederlanders bewust van rijkdom in onze Noordzee

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons