Frans van den Berge (Circular&Co):

Over circulariteit en merkstrategie

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic. Voor Frans van den Berge van Circular&Co is het al meer dan een decennium zijn werk. Lees over zijn inspirerende ondernemersverhaal en de merkstrategie achter de herbruikbare koffiebekers in ons recente interview.

FRANS VAN DEN BERGE | Circular&Co | BABW

Leer Frans van den Berge kennen

Frans is de CEO van CFD Europe en founder van Product for Product, die weer het merk ‘Circular&Co’ voert. Vanwege Circular&Co kwam hij bij ons terecht. Alle labels houden zich bezig met circulariteit. Hoe kwam Frans op dit pad terecht?

Na 15 jaar accountant te zijn geweest, besloot Frans een andere weg in te slaan en ging aan de slag bij een recyclingbedrijf. Hier werkte hij als marketing- en salesdirecteur. Het recyclen vond hij interessant. Het bedrijf haalde afval op bij allerlei bedrijven en maakte er nieuwe producten van. Veel klanten vonden dit idee mooi, maar hadden eigenlijk geen idee wat er met hun afval gebeurde. De focus op duurzaamheid was niet zo erg aanwezig als nu.

Een geleidelijke overgang

“Pas sinds 2 of 3 jaar zie je dat de markt klaar is voor duurzame verandering.” Frans vertelt dat je steeds meer een verschuiving ziet naar milieuvriendelijke praktijken. Dat dat niet binnen 1 dag gebeurt, is niet erg volgens Frans. Hij geeft als voorbeeld dat als je als bedrijf 5 jaar geleden radicaal alles op duurzaamheid inzette, je doelgroep daar helemaal geen belangstelling voor had. “Je moet blijven inspelen op je doelgroep. En als zij er nog niet klaar voor zijn, kunnen je ideeën nog zo mooi zijn, maar je hebt je klanten nodig.” Als bedrijf red je het dan niet.

Om die reden heeft Product for Product ook nog niet-duurzame producten in hun assortiment zitten. Dan heeft de klant keuze. Dat is ook een stukje klantvriendelijkheid. Want je doelgroep hoeft niet te kiezen tussen 2 bedrijven, maar alleen tussen de producten.

B2C merkstrategie Circular&Co

Frans klopte bij Branding a Better World, onderdeel van Whello Group, aan. Circular&Co heeft herbruikbare koffiebekers gemaakt van gerecycled materiaal en ze wilden dit milieuvriendelijke product beter in de markt zetten. Dan moet het merk erachter ook stevig staan. Samen met ons brandingteam hadden ze een intensieve en inspiratievolle sessie en hebben we hun B2C merkstrategie voor heel Europa ontwikkeld.

Met als mooie merkbelofte:

“In the heat of the moment, there’s one thing you no longer have to think about. Your coffee or tea. No matter which turn your day takes: with a ready-to-go cup, you enjoy a warm boost on the fly. Sustainably made and busy life proof. Throw the filled cup in your bag without worries. Open it with one hand and drink from the 360-degree drinking edge. A cup made to carry.”

Merkstatement:

``Your ready-to-go-cup. Click and sip on the move.``

Why

Wij maken het dagelijkse leven makkelijker met easy to use circulaire producten.
Wij geloven dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van gemak. We dragen bij aan een betere wereld door innovatieve, gebruiksvriendelijke, en stijlvolle circulaire producten te creëren.

How

We creëren ultiem gebruiksvriendelijke en circulaire producten. Zo zorgen we op een innovatieve én duurzame manier voor gemak in het leven van de gebruiker.

What

Onze lekvrije beker is handig in gebruik én circulair gemaakt. Het innovatieve design en de duurzame uitstraling zorgen voor een échte eyecatcher.

De stap naar een betere wereld

Frans: “Als je de wereld milieuvriendelijker wilt maken, moet je het niet alleen af laten hangen van de consument, maar ook continu kritisch kijken naar het productaanbod. Want alles wat jij in de recyclebak gooit, is op dit moment slechts voor 30% recyclebaar. Ik denk dat we een deels onze consumptie moeten veranderen. Gelukkig denkt de jongere generatie daar al meer over na.”.

Ook de stap nemen naar een betere wereld? Neem contact op

MISSCHIEN OOK INTERESSANT

hoe wil jij je merk versterken?(Vereist)

People Planet Profit.
People Planet Profit.
People Planet Profit.