Trouw Duurzame 100: Better World Burgerinitiatieven

Door Hannah Bonset op 07 okt, 2021

Vandaag is het weer zover, de bekendmaking van de Trouw Duurzame 100 lijst. Een ranglijst van de meest opvallende duurzame doeners en denkers van nu. Alweer de 13e editie dit jaar.

Wat is de lijst hoopgevend voor de burgermoed. Stuk voor stuk mooie en bijzondere burgerinitiatieven die de wereld beter maken. Geen doemdenkers die de klimaatcrisis of welzijn in Nederland aan het toeval of een ander overlaten om het beter te maken. Het zijn daadkrachtige burgers die zelf de mouwen opstropen en overgaan tot actie. Doen in plaats van denken. Van het tegen gaan van voedselverspilling door het redden van afgekeurde groente en fruit, tot protesten tegen de fossiele industrie. En van gepensioneerde mannen die mensen met een kleine beurs gratis helpen bij het verduurzamen van hun woning, tot het ruilen en delen van kleding en speelgoed. Allemaal zorgen ze voor daadkracht, impact, saamhorigheid en actie.

Dit jaar heb ik met plezier alle inzendingen kunnen bekijken en mogen jureren. Iets wat hoop geeft. Hoop dat het wél kan. Dat als wij mensen echt willen, we de wereld zelfs mooier kunnen achterlaten dan hoe we erop kwamen. Dat elke actie, hoe klein ook, bijdraagt en kan omslaan tot beweging.

Vanavond wordt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekendgemaakt welk burgerproject dit jaar wordt uitgeroepen tot de nummer 1 van de Trouw Duurzame 100. Tijdens deze avond is er ook ruimte voor de verhalen achter de mooie initiatieven en komen er experts aan het woord over actuele onderwerpen die het klimaat nu bezig houdt. Je kan hier aanmelden als je live aanwezig wilt zijn of kijk mee via de livestream.

 

Anderen lazen ook

3 vragen aan: de Margriet Belbuddy’s

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons