Recycle Sint wint de 18de plaats in de Trouw Duurzame 100

Door Eline van Kessel op 14 okt, 2019

Recycle Sint – het speelgoed ruil initiatief van Branding a Better World is op de dag van de Duurzaamheid beloond met een 18e plaats in de Trouw Duurzame 100. Ongelofelijk trots is Elif Algu, het brein achter deze beweging. Want waarom wil je speelgoed nieuw kopen als je het ook kunt ruilen?

Algu: ‘Zinloos consumeren is niet meer van deze tijd. Het klimaat vraagt ons om duurzamer te denken en te handelen. Iedereen kan in actie komen. Gezamenlijk en kleinschalig aan de slag gaan heeft grote impact.’

Het succes van Recycle Sint
Recycle Sint kwam op de kaart te staan bij de Trouw Duurzame 100 als vernieuwend burgerinitiatief. Middels het Recycle Sint concept kan iedereen een ‘toolkit’ downloaden en zelf een ruilmarkt organiseren. Dit jaar staat de teller al op bijna 80 speelgoedruilmarkten in Nederland. Dit aantal overtreft het succes van vorig jaar rond deze tijd, toen hadden we nog maar zo’n 25 aanmeldingen. Uiteindelijk zijn er in 2018 middels 101 ruilmarkten 35.000 stukken speelgoed geruild. Hoeveel al dat speelgoed waard was in totaal? Nou, zo’n 1.000.000 euro. Dat is best veel, hè?

Dit jaar streeft Recycle Sint ernaar om nóg meer speelgoed te ruilen en dus meer ruilmarkten te organiseren. Ons doel? In elke gemeente van Nederland een speelgoedruilmarkt.

Trouw Duurzame 100 winnaars
In de vorige tien edities van de Trouw Duurzame 100 stonden vooral de professionals centraal, de mensen die in bedrijven, overheden, NGO’s of universiteiten invloed uitoefenen op het gebied van duurzaamheid en natuur. Nu zette Trouw de schijnwerpers op de beweging van onderop: al die mensen die zelf, in hun vrije tijd, werken aan een betere duurzame wereld om ons heen. Zo wil Recycle Sint de overproductie tegengaan door zinloos consumeren de kop in te drukken. Bekijk de hele Trouw Duurzame 100 lijst van winnaars hier.

Wil je met jouw merk ook social impact maken? Wij denken graag met jou mee.
Neem contact met ons op.

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons