Recycle Sint in de Trouw Duurzame 100

Door Marte Arink op 01 okt, 2019

Wat zijn we trots! Ons social impact project Recycle Sint is opgenomen in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Het project waarmee wij als Branding A Better World laten zien wat de kracht is van social impact op je merk, wordt nu door Trouw erkend als een van de meest toonaangevend duurzame initiatieven van Nederland. Onze founder Elif Algu spreekt op het event in Pakhuis de Zwijger over wat mensen zelf kunnen doen om een Recycle Sint speelgoedruilmarkt te organiseren.

 

Recycle Sint: een duurzaam en voordelig Sinterklaasfeest
De Recycle Sint is een speelgoedruilmarkt waar speelgoed wordt geruild en waarmee je speelgoed een tweede leven geeft. Daarmee zijn deze ruilmarkten dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. In 2018 groeide dit duurzame project uit tot meer dan 100 events en dit jaar is het streven een ruilmarkt in elke gemeente van Nederland te organiseren. Dit betekent dat er meer dan 350 lokale initiatiefnemers hun best zullen doen om samen met andere ouders cadeaus te ruilen in plaats van te kopen. Dit jaar wordt het project ook internationaal uitgerold in de vorm van Recycle Santa.

 

Over de Trouw Duurzame 100: ben je erbij op 10 oktober?
Jaarlijks publiceert het dagblad Trouw op de dag van de duurzaamheid (10 oktober) een lijst met de 100 invloedrijkste duurzame doeners en denkers van Nederland. Dit jaar is gekozen om een Duurzame 100 “van onderop” te doen: een lijst met mensen die gewoon een project beginnen en duurzaamheid dus direct aanpakken. Onze founder Elif Algu is een van deze duurzame doeners en ons project Recycle Sint is dan ook opgenomen in de lijst. Op welke plek we precies staan horen we uiterlijk 10 oktober, dus dat is nog even spannend! Ook zijn we aanwezig op het event in pakhuis de Zwijger, bij het onderdeel “Wat kun je zelf doen”, te vinden op de 1e verdieping in de Expo-ruimte. Ben je erbij? Klik hier om je aan te melden.

 

Zo creëer je social impact voor een merk
Elif Algu zet zich met Branding A Better World in om bedrijven en organisaties te koppelen aan een maatschappelijk thema dat past bij hun merkwaarde. Het uiteindelijke doel is om er voor alle betrokken partijen een win, win, win van te maken. Met Recycle Sint gaat Branding A Better World verder dan alleen een probleem in de maatschappij aankaarten en bewustwording creëren. Algu: We zetten een beweging op gang die daadwerkelijk verandering teweegbrengt.’

‘Door met Recycle Sint speelgoedruilmarkten te organiseren en anderen op te roepen dit ook te doen, communiceren we niet door hard te roepen, maar door echt actie te ondernemen. Zo maken we écht impact voor zowel de wereld als ons bureau Branding A Better World.’

 

Wil je ook aan de slag met social impact voor je merk?
Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag.

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons