Branding A Better World bij lancering van het Galjaardboek ‘Communicatieverhaal halen 2020’

Door Hannah Bonset op 20 dec, 2019

Vorige week waren we aanwezig bij de lancering van het Galjaardboek ‘Communicatieverhaal halen 2020’, samen met onze klanten Maaike Vallenduuk & Cinar Kutlu van Gemeente Amsterdam.

Campagne in het Galjaardboek

Schrijver van het boek, Arjen P. van Leeuwen, ging voor deze vijfde editie opnieuw op zoek naar de beste inspirerende verhalen en visies op het gebied van communicatie. In het boek is onder andere het verhaal te lezen over de campagne ‘Amsterdam Aardgasvrij, dat kunnen wij’, die wij samen met Gemeente Amsterdam realiseerde. In deze campagne laten we aardgasvrije huishoudens hun beweegreden vertellen waarom zij al aardgasvrij wonen. Door de doelgroep mee te nemen in de persoonlijke verhalen en motivaties van andere Amsterdammers, creëerden we bewustwording, positieve grondhouding, kennis en enthousiasme.

 

Gestart in 2017

De samenwerking tussen Branding A Better World en Gemeente Amsterdam startte begin 2017, toen Maaike, strategisch adviseur communicatie van Amsterdam Aardgasvrij, de opdracht kreeg om het aardgasvrij gaan van de stad aan de bewoners van Amsterdam te vertellen. Maaike: “Ik zocht een communicatiebureau en kwam zo in contact met Elif Algu van Branding A Better World. De naam van het bureau sprak me aan, maar ik wilde vooral graag echt samenwerken. Dat hebben we ook gedaan. Het was alsof we de briefing samen noot voor noot kraakten.”

 

Elif, creatief merkstrateeg en oprichter van Branding A Better World: “We zijn ontzettend trots dat Gemeente Amsterdam ons heeft verkozen om deze campagne van begin af aan op te zetten, van strategie tot productie en uitvoering. Als bureau stonden we voor een pittige uitdaging, zowel door de complexe materie als het feit dat er nog geen kant-en-klare oplossingen zijn en dit onderwerp door de overheid wordt opgelegd. Daarom kozen we bewust voor de focus op het creëren van een groepsgevoel en de gedachte: ‘samen kunnen we dit’.

 

Benieuwd naar het volledige verhaal van Maaike en Elif in het Galjaardboek? Lees het in deze PDF!

Of wil je meer over dit boek weten of het kopen? Dat kan!

 

Anderen lazen ook

Campagne ‘Amsterdam Aardgasvrij. Dat kunnen wij’ live

Video: Amsterdammers weten al best wat over aardgasvrij wonen

 

Categorie: brand-campaign

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons