Het succes van online communities

Door Eline van Kessel op 29 okt, 2019

Online communities zorgen ervoor dat jij je doelgroep beter leert begrijpen. Deze virtuele plek brengt mensen met gemeenschappelijke kenmerken bij elkaar en dat zorgt vaak voor mooie verbindingen. Hoe die verbindingen ontstaan?

Dat komt omdat er gedeelde interesses, waarden, overtuigingen en de wens om iets te veranderen of te bereiken gedeeld wordt. Online communities wekken een gevoel op waar veel mensen naar op zoek zijn, namelijk ergens bij willen horen.

Waarom zijn online communities populair?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel online communities. De reden hiervoor is dat het medialandschap om ons heen duidelijk aan het veranderen is. Want hoe herkenbaar is het dat je elke dag verdwaalt in een digitale wereld van informatie en conversaties op het internet? We zijn allemaal op zoek naar kleinschaligheid, clubjes en andere like-minded mensen om onszelf aan te kunnen binden. Een online community biedt hiervoor de oplossing.

Bij Branding A Better World zijn we experts op het gebied van online communities bouwen. Een voorbeeld waar we trots op zijn is de online community van Psoriasishuid.nl met bijna 10.000 community leden. De nog steeds groeiende community vormt het hart waar verbinding, interactie en begrip voor mensen met psoriasis samenkomen. Zij die elkaar in het ‘normale leven’ niet zo snel zouden ontmoeten, omdat ze gescheiden zijn door plaats en tijd. Met informatie, motivatie en handige tools willen wij ervoor zorgen dat mensen met psoriasis zelf de regie nemen.

Waarom een online community zou werken voor jouw organisatie?

  • Het verhoogt de interactie met je klanten
  • Het draagt bij aan de bekendheid van je merk
  • Je ontvangt feedback over je producten en diensten
  • Je leert je doelgroep veel beter kennen
  • Community leden helpen elkaar met vragen beantwoorden waardoor jouw organisatie met vragen wordt ontlast

 

Vragen of hulp nodig bij het bouwen van jouw online community?
Neem contact met ons op, we helpen je graag!

 

Anderen lazen ook

Online communities: het samenbrengen van mensen

BABW zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap in ontwikkelingsland

 

Categorie: online-community

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons