3 vragen aan: SophieGreen

Door Hannah Bonset op 30 jun, 2020

Voor onze klant SophieGreen verzorgden we een lanceringscampagne en het aanscherpen van de merkpositionering voor hun nieuwe duurzame en hervulbare schoonmaakproduct. 3 vragen aan Ilja Snoek van SophieGreen.

  1. Welke tip heb jij voor mensen die over duurzaamheid willen communiceren?

    Vooral niet te belerend en op een positieve manier, communiceren. Ik merk dat er bij communicatie over duurzaamheid vaak vooral op het negatieve wordt gefocust, waarbij alleen de negatieve gevolgen en effecten op het klimaat worden benoemd in plaats van de positieve impact te laten zien die je kunt maken.

Dus mijn tip zou zijn: communiceer over het einddoel van duurzaamheid. Laat die positieve impact zien, in plaats van alleen de plastic soep en negatieve plaatjes. Benoem de effecten van de mogelijke impact als we samen allemaal iets goeds zouden doen. Want anders denk je als kijker al gauw: laat maar. We zijn nou eenmaal geneigd om snel weg te kijken voor het negatieve. Op het moment dat je duurzaamheid als thema met een positieve boodschap brengt, dan denk ik dat je meer medewerking en begrip krijgt.

Dit is waar we met de lanceringscampagne voor SophieGreen samen ook op focuste met het thema “Hallo refill, bye bye waste.” Op deze manier lieten we de positieve impact zien die er met SophieGreen gemaakt kan worden en dat ons eco-refill concept niet alleen gaat voor een schoon huis, maar ook voor een schone wereld.

 

  1. Waar moet een goede samenwerking uit bestaan tussen bureau en klant?

Betrokkenheid, en het nakomen van wederzijdse afspraken. Als klant moet je in ieder geval betrokkenheid voelen vanuit het bureau. En die voel je alleen wanneer het bureau ook oprecht betrokken is en zijn afspraken naleeft.

En daarnaast kwaliteit leveren natuurlijk. Die kwaliteit kan ook alleen maar geleverd worden als beide partijen betrokken zijn en ieder hun expertise in huis hebben.

 

  1. Branding A Better…?

Footprint!

Want dat is denk ik toch onze legacy en hetgeen waar we met zijn allen naar toe willen werken uiteindelijk.

 

 

Anderen lazen ook

Branding A Better World aan de slag voor nieuw hervulbaar en natuurlijk schoonmaakmiddel SophieGreen

Categorie: brand-campaign

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons