Do Good People: drie vragen aan initiatief ‘Diks voor Elkaar’

Door Hannah Bonset op 14 mei, 2020

Het Corona virus heeft de wereld in zijn greep. Het is onwerkelijk om te zien hoeveel mensen en ondernemingen er door het virus zijn geraakt, maar ook hartverwarmend hoeveel mooie hulpinitiatieven er zijn opgezet die veel social impact maken. Goed willen doen en een bijdrage willen leveren zijn bewegingsmechanismen voor mensen, en in tijden van crisis worden deze alleen maar uitvergroot. Hier weten wij bij Branding A Better World alles van: social impact creëren voor onze klanten is immers onze core business. Daarom zetten wij graag een aantal van deze initiatieven, opgezet door echte Do Good People, in de spotlight. Om je te inspireren, een glimlach op je gezicht te toveren of misschien wel dat kleine duwtje in de juiste richting te geven. Lees hun verhalen en B-inspired!

In the spotlight: Diks voor Elkaar!

Deze week de aftrap aan Diks autoverhuur, met hun social impact initiatief ‘Diks voor Elkaar’. Drie vragen aan dit initiatief speciaal opgericht in tijden van corona.

Wat doen jullie?

“Als onderdeel van de Diks voor Elkaar actie stelt Diks Autoverhuur 50 huurauto’s gratis beschikbaar aan mensen, stichtingen en organisaties die door de coronacrisis in nood zijn geraakt en hulp in de vorm van mobiliteit goed kunnen gebruiken. Daarnaast bieden we mensen die werkzaam zijn in de cruciale beroepssectoren een zeer scherp tarief aan.”

Waarom doen jullie dit?

“Waarom wij dit doen? We zien dat deze crisis iedereen raakt. Families die elkaar niet langer kunnen bezoeken, bedrijven die hun omzet hard zien teruglopen, organisaties die niet langer kunnen rekenen op de broodnodige donaties, zorginstellingen die worden geconfronteerd met de kwetsbaarheid van hun bewoners, ziekenhuizen die plotseling vol in de aanval moeten tegen een onzichtbare tegenstander en ga zo maar door.

 

Tegelijkertijd stroomden er verschillende, hartverwarmende verzoeken voor mobiliteit binnen, zoals vervoer voor een initiatief om de bloemen van een bloemenhandelaar uit te delen aan ouderen in zorginstellingen, omdat deze bloemen niet langer verkocht konden worden. In reactie daarop stelden we onszelf de vraag: wat kunnen wij doen voor al deze mensen? Het antwoord op die vraag is onze Diks voor Elkaar – actie.”

Wat heeft het jullie gebracht?

“Door onze Diks voor Elkaar actie hebben we het vertrouwen gekregen dat we ooit weer terug kunnen naar een samenleving waarin alles weer is zoals het was. We zien namelijk dat veel mensen, bedrijven en organisaties zich van hun beste kant laten zien door elkaar te helpen. We doen dit samen.”

 

Ook iets positiefs doen in tijden van crisis? Wij denken graag met je mee!

 

 

Anderen lazen ook

Do Good People: drie vragen aan initiatief Let’s EAT!

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons