Do Good People: drie vragen aan ZoefZoef

Door Hannah Bonset op 05 jun, 2020

Het Corona virus heeft de wereld nog steeds in zijn greep. Veel mensen en ondernemingen zijn door het virus geraakt. Gelukkig zijn er in tijden van crisis ook veel mooie hulpinitiatieven opgezet die veel social impact maken. Goed willen doen en een bijdrage willen leveren zijn bewegingsmechanismen voor mensen, en in tijden van crisis worden deze alleen maar uitvergroot. Hier weten wij bij Branding A Better World alles van: social impact creëren voor onze klanten is immers onze core business. Daarom zetten wij graag een aantal van deze initiatieven, opgezet door echte Do Good People, in de spotlight. Om je te inspireren, een glimlach op je gezicht te toveren of misschien wel dat kleine duwtje in de juiste richting te geven. Lees hun verhalen en B-inspired!

In the spotlight: De Haarlemse Boodschappenservice!

Deze week de beurt aan Zoefzoef, een vervoersdienst voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Met hun ‘Haarlemse Boodschappenservice’ vervoeren zij nu boodschappen in plaats van personen, en brengen deze bij mensen thuis. Drie vragen over hun mooie initiatief opgericht in tijden van de coronacrisis.

 

  1. Wat doen jullie?

Zoefzoef is normaal gesproken een vervoersdienst voor iedereen en vooral voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. We rijden korte ritten (<5 kilometer), bieden veel flexibiliteit, zijn betaalbaar en vervoeren van deur tot deur.

Toen Corona startte zijn we eigenlijk meteen in de actie gekomen: wat kunnen we doen met onze voertuigen en de betrokken vrijwilligers? Onze gedachte was dat mensen in de risicogroepen natuurlijk boodschappen nodig hebben én een praatje. De Boodschappenservice Haarlem werd geboren. Dagelijks bezorgen we boodschappen bij mensen thuis voor mensen die niet online kunnen bestellen en geen netwerk hebben van mensen in de stad die dat kunnen doen. Zoefzoef verzorgt het telefonisch contact; neemt het lijstje op en maakt de routelijst. Jongeren van Serve The City verzamelen boodschappen in de winkel en zetten alles klaar. Albert Heijn Vos zorgt voor betaalterminals zodat aan de deur contactloos kan worden betaald. Zoefzoef doet de bezorging.

 

  1. Waarom doen jullie dit?

Vervoer, zeker voor degenen die hiervan afhankelijk zijn, zou niet zo belastend moeten zijn, maar onderdeel van een plezierige dag. En zo is het ook met de boodschappendienst. Het gaat om die praktische dienst, maar óók om het contact. Een praatje en soms een oogje in het zeil of alles goed gaat. Je vraagt je soms af wat nou belangrijker is en merkt hoe essentieel contact is voor de menselijke soort.

Op een andere manier willen we met deze vervoersdienst niet alleen verbinding maken tussen mensen in de wijk, maar ook tussen verschillende waarden. Het gaat niet alleen om een alternatief (gemeentelijk/ WMO) vervoer maar we rijden ook elektrisch en bouwen met de dienst aan sociale netwerken in de wijk. Volgens mij is dat waar maatschappelijke vernieuwing om zou moeten gaan, het creëren van meervoudige waarde. Je kunt maatschappelijk geld maar één keer uitgeven, maar als je dat slim doet draagt het bij aan meerdere maatschappelijke doelen.

 

  1. Wat heeft het jullie gebracht?

Het vrolijk makende besef dat je elkaar snel kunt vinden als het nodig is. Bestaande chauffeurs van de vervoersdienst die meteen hun hulp aanboden, veel mensen die spontaan contact opnamen om te helpen. Met de jongerenorganisaties en Albert Heijn Vos hebben we in ongeveer 10 dagen tussen de bedrijven door alles uitgedacht en opgezet. Dat geeft geweldig veel energie.

Het brengt de Zoefzoef, verbonden met welzijnsorganisaties in Haarlem, ook een heel goed en nieuw netwerk in de wijken en zicht op nieuwe krachtbronnen. Die kracht zit bijvoorbeeld bij winkels en kleine bedrijven met kennis en netwerk, ouderen met levens- en werkervaring of tijd, groeimogelijkheden naar werk voor jongeren, of mooie verhalen van klanten over de wijk.

 

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een betere wereld? Wij denken graag met je mee!

 

Anderen lazen ook

Video: Wat is Brand Social Impact?

Do Good People: drie vragen aan Vereniging Rembrandt

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons