Do Good People: drie vragen aan Vereniging Rembrandt

Door Hannah Bonset op 20 mei, 2020

Het Corona virus heeft de wereld in zijn greep. Het is onwerkelijk om te zien hoeveel mensen en ondernemingen er door het virus zijn geraakt, maar ook hartverwarmend hoeveel mooie hulpinitiatieven er zijn opgezet die veel social impact maken. Goed willen doen en een bijdrage willen leveren zijn bewegingsmechanismen voor mensen, en in tijden van crisis worden deze alleen maar uitvergroot. Hier weten wij bij Branding A Better World alles van: social impact creëren voor onze klanten is immers onze core business. Daarom zetten wij graag een aantal van deze initiatieven, opgezet door echte Do Good People, in de spotlight. Om je te inspireren, een glimlach op je gezicht te toveren of misschien wel dat kleine duwtje in de juiste richting te geven. Lees hun verhalen en B-inspired!

In the spotlight: ‘Kunst die je bijblijft’

Deze week de beurt aan Vereniging Rembrandt, die met hun social impact initiatief ‘Kunst die je bijblijft’ musea en kunstliefhebbers een hart onder de riem willen steken. Drie vragen aan dit bijzondere initiatief speciaal opgericht in tijden van corona.

1. Wat doen jullie?

“Samen met verschillende outdoor media-exploitanten hebben we de handen ineen geslagen om kunst naar de mensen toe te brengen. Op ruim 2.000 plekken in Nederland zijn op reclameborden* voor een periode van drie weken (van 4 t/m 20 mei) bekende kunstwerken te zien uit Nederlandse musea. Het gaat hierbij onder andere om twee spectaculaire, meer dan levensgrote Japanse tempelwachters in het Rijksmuseum, Rembrandts ontroerende Titus aan de lezenaar in Museum Boijmans Van Beuningen en Lourens Alma Tadema’s liefdesschilderij Amo te, ama me in het Fries Museum. Al die kunstwerken zijn ooit aangekocht met steun van de leden van de Vereniging Rembrandt en zijn uitgegroeid tot absolute publiekslievelingen. En in deze periode van gesloten musea worden ze nu meer dan ooit gemist.”

Beeld campagne Kunst die je bijblijft

* Credits: Met dank aan Clear Channel (ruim 2.000 abri’s verspreid door heel Nederland), Ocean Outdoor (tien grootformaat full-video schermen) en Hillenaar Outdoor (ruim dertig digitale abri’s en tien digitale grootformaten)

2. Waarom doen jullie dit?

“Als de kunst weg is, blijkt pas wat zij écht betekent. Wij hebben vlak na het uitbreken van de coronacrisis – onder de noemer ‘Kunst die je bijblijft’ – een oproep gedaan aan onze achterban om ons te laten weten welk kunstwerk in een Nederlands museum zij nu in het bijzonder missen – en waarom. We hebben inmiddels zo’n tweehonderd inzendingen mogen ontvangen, die wij hebben geplaatst op een speciaal hiervoor gemaakte pagina. De toelichtingen bij deze inzendingen zijn vaak heel persoonlijk van aard en laten zien hoe wezenlijk kunst is in ons bestaan. We kunnen niet zonder en verheugen ons allemaal om deze geliefde kunstwerken snel weer in het echt te kunnen bewonderen.

Met deze outdoorcampagne, die ons kosteloos is aangeboden door Clear Channel, Ocean Outdoor en Hillenaar Outdoor, kunnen wij een aantal van die ingezonden kunstwerken delen met een nog groter publiek. Het zou natuurlijk mooi zijn als voorbijgangers bij het zien van deze kunst in het straatbeeld gaan nadenken over welk kunstwerk zij zelf graag weer zouden willen zien, en daardoor het belang van kunst in hun eigen leven overdenken. Tegelijkertijd willen wij met deze actie de musea een hart onder de riem steken, door te laten zien dat wij niet kunnen wachten totdat zij hun deuren weer openen en wij ons kunnen vergapen aan al dat moois dat zij ons te bieden hebben. Daar is nu meer behoefte aan dan ooit.”

3. Wat heeft het jullie gebracht?

“De Vereniging Rembrandt speelt al 137 jaar een belangrijke rol bij de versterking van ons gezamenlijk kunstbezit. Door de steun van de Vereniging en haar ruim 16.000 leden hebben Nederlandse musea talloze, iconische kunstwerken weten te verwerven: van Jheronimus Bosch’ Marskramer voor Museum Boijmans Van Beuningen tot Het melkmeisje van Vermeer voor het Rijksmuseum en Grayson Perry’s Tomb of the Unknown Craftsman voor het Bonnefanten. Om onze openbare collecties te kunnen blijven verrijken met zulke fascinerende kunstwerken en om ervoor te zorgen dat die collecties zo goed mogelijk worden beschermd en ingezet voor mens en maatschappij, is de hulp nodig van betrokken kunstliefhebbers. Die boodschap hopen wij via deze actie nog beter over het voetlicht te brengen. Juist nu hebben de Nederlandse musea onze hulp meer nodig dan ooit!”

 

Wil jij ook iets positiefs doen in tijden van crisis? Wij denken graag met je mee!

 

 

Anderen lazen ook

Do Good People: drie vragen aan initiatief Let’s EAT!

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons