Do Good People: drie vragen aan Movico

Door Hannah Bonset op 28 mei, 2020

Het Corona virus heeft de wereld in zijn greep. Het is onwerkelijk om te zien hoeveel mensen en ondernemingen er door het virus zijn geraakt, maar ook hartverwarmend hoeveel mooie hulpinitiatieven er zijn opgezet die veel social impact maken. Goed willen doen en een bijdrage willen leveren zijn bewegingsmechanismen voor mensen, en in tijden van crisis worden deze alleen maar uitvergroot. Hier weten wij bij Branding A Better World alles van: social impact creëren voor onze klanten is immers onze core business. Daarom zetten wij graag een aantal van deze initiatieven, opgezet door echte Do Good People, in de spotlight. Om je te inspireren, een glimlach op je gezicht te toveren of misschien wel dat kleine duwtje in de juiste richting te geven. Lees hun verhalen en B-inspired!

In the spotlight: Movico!

Deze week de beurt aan Movico, specialist in live events en sportevenementen. Met hun mobiele faciliteiten creëerden zij ruimte voor het crisisteam van het Elkerliek ziekenhuis. Drie vragen over hun bijzondere initiatief dat werd opgericht in tijden van corona.

 

  1. Wat doen jullie?

Om de verwachte stroom COVID-19-patiënten aan te kunnen, sloegen we vanuit Movico samen met Gigant de handen ineen om het Elkerliek ziekenhuis in Helmond te helpen. We zagen de beelden van de verschillende ziekenhuizen en de toenemende druk op de IC’s. Direct hebben we contact opgenomen met een aantal regionale ziekenhuizen. In minder dan 24 uur hebben we van idee tot uitvoering de capaciteit voor eerste hulp en triage van het ziekenhuis uitgebreid met onze twee mobiele evenementenstructuren. Door twee units te plaatsen in het Elkerliek Ziekenhuis kon er een voorportaal gecreëerd worden en hadden zij dus meer capaciteit.

 

  1. Waarom doen jullie dit?

Ondanks alle uitdagingen in onze toekomstige evenementenbranche, wilden we een bijdrage leveren om de corona-crisis te bestrijden en alle dokters en zorgpersoneel te helpen die vechten voor het leven van mensen. Terwijl onze vloot aan promotietrailers en mobiele sport- en marketing roadshows volledig in de wacht stonden door alle gecancelde events, hebben we de ziekenhuizen een helpende hand geboden in hun behoefte aan extra ruimte. Al hopen we natuurlijk dat onze mobiele evenementstructuren hier niet veel meer voor hoeven te worden gebruikt!

 

  1. Wat heeft het jullie gebracht?

Wees verantwoordelijk en laten we ons verenigen, elkaar helpen en gezond blijven!

Met dank aan Gigant Int, die onmiddellijk hun steun boden door (ook in natura!) in uitrusting en bemanning te voorzien om opritten en platforms te installeren, om zo toegang te geven aan brancards en rolstoelen.

 

 

Wil jij ook een bijdrage leveren in tijden van crisis? Wij denken graag met je mee!

 

 

Anderen lazen ook

Video: Wat is Brand Social Impact?

Do Good People: drie vragen aan Vereniging Rembrandt

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons