Communiceren over duurzaamheid in jouw hotel: 4 do’s

Door Hannah Bonset op 13 mrt, 2020

Hotelgasten houden steeds bewuster rekening met duurzaamheidsaspecten bij de keuze van een hotel, zo blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Groen is poen’ van ABN AMRO. Duurzaamheid is dus steeds belangrijker voor merken in de hotelbranche. Alhoewel platforms als Airbnb op het moment veel klanten trekken, doet de organisatie zelf nog vrijwel niets op duurzaamheidsgebied. Kansen voor de hotelbranche dus om de ‘groene gast’ naar je hotel te krijgen. Door duurzamer te handelen én hierover te communiceren. Maar hoe pak je dat nou precies aan, en waar begin je?

Het interieur van het energie-neutrale Jakarta hotel in Amsterdam.

Duurzaam overnachten: zo verduurzaam je je hotel

Simpele trends als het hergebruiken van de handdoeken is iets dat in veel hotels al wordt gedaan. Maar, er is meer wat je kunt doen! Steeds meer hotels in Nederland hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan en pakken uit met energie-neutrale panden, het serveren van biologisch, vegetarisch of zelfs vegan eten en drinken of ecologisch design van de hotelkamers. Een ander voorbeeld is het zeeprecyclingsprogranma van Hilton, waarmee zij ruim 130 ton aan afval besparen. Van de overgebleven zeep wordt nieuwe zeep gemaakt, die vervolgens wordt geschonken aan landen met een lage hygiëne.

Wil je wat laagdrempeliger starten met het verduurzamen van je hotel, en niet meteen alles op de schop hoeven te nemen? Denk dan aan 100% boomvriendelijk toiletpapier van The Good Roll, duurzame matrassen of het inzetten van hervulbare flessen shampoo.

 

Communiceren over duurzaamheid: de do’s

Goed, genoeg opties om je hotel te verduurzamen dus. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je duurzaamheidsbeleid ook op de juiste manier naar je hotelgasten communiceert?

  1. Ga voor positiviteit

Sinds Greta Thunberg weten we allemaal dat het niet zo best gesteld is met het klimaat. Maar jouw hotelgast komt toch echt voor een gezellig en plezierig verblijf. Zorg ervoor dat je in al jouw communicatie dan ook een positieve toon aanhoudt. Het liefst met een tikje humor. Denk aan een bordje in de badkamer: “Gebruik je je handdoek nog een keer? Hang hem dan op het rek. Dankjewel namens Sharon van de housekeeping. En de wereld.”

  1. Blijf bij jezelf

Zorg ervoor dat je in je duurzame verbeteringsslag – en in de communicatie hierover – dicht bij je eigen organisatie en merk blijft. Kijk naar wat je al goed doet als merk, en laat jouw duurzaamheidscommunicatie daarop aansluiten. Richt je je vooral op de zakenreiziger die gaat voor gemak? Dan hoef je echt niet direct het gratis wegwerpscheermesje weg te bezuinigen. Maar is een samenwerking met een elektrisch taxibedrijf wél een goede stap. Inclusief een bordje bij de receptie met de CO2-besparing per kilometer.

  1. Wees transparant

Verduurzaming is een proces en gaat stap voor stap. Neem jouw hotelgast mee op deze reis. Wees open over jullie transitie, en betrek je gast erbij. Daarmee zaai je alleen maar begrip. Vraag bijvoorbeeld welke duurzame verbetering jouw gast het meest zou aanspreken.

  1. Ga voor impact!

Laat zien welke impact je maakt met jouw duurzame inspanningen. Op die manier maak je het concreet. Bereken hoeveel chemicaliën je bespaart als je overstapt naar een duurzaam schoonmaakmiddel. En gebruik dat proactief in je communicatie: bijvoorbeeld onder het kopje ‘Duurzaamheid’ op je website.

 

Begin vandaag nog!

Geen woorden, maar daden. Alleen hard roepen over hoe duurzaam je bezig bent, is niet genoeg. Anno 2020 wil de consument actie en bewijsvoering zien. Zorg er dan ook voor dat voordat je gaat communiceren, je eerst (kleine) duurzame stappen neemt.

 

Lastig om hierin de goede balans te vinden? Wij helpen je graag!

 

 

Bronnen:

ABN AMRO: https://insights.abnamro.nl/2018/09/groen-is-poen/

 

 

Anderen lazen ook

Groene voornemens: drie redenen om in 2020 een bijdrage te leveren aan een betere wereld

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons