Recycle Sint wint Eervolle Vermelding bij Circular Awards 2020

Door Hannah Bonset op 10 feb, 2020

Recycle Sint, het eigen Brand Social Impact project van Branding A Better World, heeft tijdens de Circular Awards 2020 de Eervolle Vermelding ontvangen voor het beste circulaire burgerinitiatief. Super trots is Elif Algu en haar team! Elif: “Recycle Sint laat zien dat je op een hele laagdrempelige manier een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.”

Recycle Sint: een voorbeeld van de kracht van BSI

De award is een mooi voorbeeld van de kracht van onze dienst Brand Social Impact (BSI). Het laat zien hoe je door BSI in te zetten niet alleen positieve impact kan maken, maar ook je merk zelf kunt versterken. Zo verscheen Recycle Sint met al het ruilplezier in verschillende landelijke pers, waaronder RTL Nieuws, de Volkskrant en Trouw.

Nederland was dit jaar dan ook massaal aan het Recycle-sinten geslagen: maar liefst 130 ruilmarkten werden er georganiseerd door het land. De totale impact die hiermee is gemaakt? Zo’n 44.000 verruilde stuks speelgoed!

 

De Circular Awards

De Circular Awards vinden ieder jaar plaats tijdens de week van de Circulaire Economie, en zijn een zoektocht naar de meest opvallende circulaire projecten, producten én burgerinitiatieven die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Tijdens het event speechte onder andere eurocommissaris Frans Timmermans over het belang van een circulaire economie. Voor de categorieën Business en Public pitchten de andere zes finalisten tegen elkaar. Ook zij lieten zien hoe we circulair kunnen consumeren: bedrijfskledingproducent Schijvens won de Business Award voor het maken van bedrijfskleding van 50% gerecyclede of kapotte werkkleding, en 50% hergebruikt PET-plastic. De hele lijst met finalisten vind je hier.

 

Anderen lazen ook

Het succes van Recycle Sint: denk groot maar begin klein!

Recycle Sint wint de 18de plaats in de Trouw Duurzame 100

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons