Branding A Better World aan de slag voor nieuw hervulbaar en natuurlijk schoonmaakmiddel SophieGreen

Door Hannah Bonset op 24 mrt, 2020

Branding A Better World gaat aan de slag voor SophieGreen, een nieuw te lanceren duurzaam en hervulbaar schoonmaakproduct gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We verzorgen de merkpositionering en een lanceringscampagne voor het merk. De campagne is opgezet rond het thema “Hallo refill, bye bye waste” en laat zien dat SophieGreen met haar unieke eco-refill concept niet alleen gaat voor een schoon huis, maar ook voor een schone wereld.

Doei plastic verspilling, hallo slimme schoonmaak

80% van een schoonmaakproduct bestaat uit water. Het idee van SophieGreen is een slimme eco-refill waarbij je zelf thuis water uit eigen kraan toevoegt. Zo bespaar je per refill één plastic fles. Doel van de lanceringscampagne is het neerzetten en laden van het merk SophieGreen en de doelgroep bewust maken van het feit dat de huidige schoonmaakmarkt een stuk ‘schoner’ kan. In de lanceringscampagne wordt met de slogan “hello refill, bye bye waste” hallo gezegd tegen de nieuwe wereld van schoonmaken, de slimme schoonmaakrefill, en doei tegen alles wat niet meer nodig is, zoals plasticverspilling.

 

Elif Algu, creatief merkstrateeg en oprichter van Branding A Better World: “Vanuit onze bureaufilosofie zijn wij een logische match met SophieGreen. Juist in een wereld waarin we overmatig gebruik van plastic willen terugdringen zijn we blij dat we zo’n revolutie op schoonmaakgebied mogen helpen bewerkstelligen.”

Ilja Snoek van SophieGreen: “Wij zijn heel blij dat Branding A Better World ons bijstaat in deze spannende tijden van het lanceren van een nieuw merk in de schoonmaakmarkt. We zagen de match met name in het streven naar de betere wereld. Het is mooi om te zien hoe we samen ten strijde trekken om de schoonmaakwereld voorgoed te veranderen.”

Over SophieGreen

SophieGreen is een nieuw gelanceerd natuurlijk schoonmaakmiddel op basis van 99% biologisch afbreekbare ingrediënten. Het idee is ontstaan doordat 80% van een schoonmaakproduct uit water bestaat. En wat als we zelf thuis water toevoegen? SophieGreen bestaat uit een poeder in een navulverpakking, de eco-refill. Je koopt eenmalig een fles (of gebruikt een fles met spraykop die je nog in huis hebt) en vult het eco-poeder thuis aan met water uit eigen kraan. Zo bespaar je per ‘refill’ één plastic fles. Het hergebruiken van de schoonmaakfles en de reductie van watertransport leiden tot minder plastic afval en minder CO2-uitstoot. SophieGreen is vanaf 23 maart 2020 verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten door (bijna) heel Nederland.

 

Wil je weten hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk hier meer van ons werk, of neem direct contact op.

 

Anderen lazen ook

Branding A Better World en Oceana maken Nederlanders bewust van rijkdom in onze Noordzee

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-campaign

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons