BABW doet verslag van de SBI awards

Door Sophie op 24 apr, 2019

Branding A Better World was op de Sustainable Brand Index en deed verslag, ondervroeg presentator Harm Edens, Alberic Pater (IKEA), Ynzo van Zanten (Tony’s Chocolonely) en Jeff Furman (Ben & Jerry’s).

 

Ruim driekwart (77%) van de Nederlanders geeft aan dat duurzaamheid van invloed is op de aankoopbeslissing bij het kopen van een product of dienst. Dit blijkt uit de Sustainable Brand Index 2019, het grootste Europese merkenonderzoek op het gebied van duurzaamheid en merkontwikkeling, waaraan 6.000 Nederlanders deelnamen. Bekijk het verslag wat BABW maakte hieronder.

 

Waarom is de Sustainable Brand Index belangrijk?

Harm Edens (moderator SBI awards): ”De Sustainable Brand Index is eigenlijk heel belangrijk omdat het gaat om hoe de consument een bedrijf ziet. En stel nou dat je door de consument heel groen geacht wordt, dan kom je heel hoog in de index terwijl je eigenlijk helemaal niet groen bent. Dan heb je intern een verhaal te vertellen, dan moet je iets uitleggen. En stel dat je het heel goed doet en de klant ziet dat ook, dan is dat een bevestiging voor het feit dat je echt op de goede weg bent.”

Hoe communiceren jullie over duurzaamheid?

Alberic Pater (IKEA): ”Ik denk dat je primair moet beginnen met zelf als organisatie het goede voorbeeld te geven. Dat doen we op een aantal vlakken. We sourcen 100% duurzaam hout. Plastic wordt 100% gerecycled of hernieuwbaar. We zitten inmiddels op 100% duurzaam katoen. Dat zijn allemaal keuzes die wij als IKEA maken voor de klant. Pas als je dat zelf op een goede manier doet kan je ook op een geloofwaardige manier naar je klant communiceren. ”

Wat gaan jullie doen om komend jaar weer te winnen?

Ynzo van Zanten (Tony’s Chocolonely): ”We hopen dat we andere mensen kunnen blijven inspireren om ook verantwoordelijkheid te nemen voor wat ze ook doen. Ik praat nu vanuit ‘chocolade’ maar het gaat om veel meer dingen zoals je vanavond hebt gezien.”

Woorden of daden?

Jeff Furman (Ben & Jerry’s): ”Communicatie gaat meer over wat we doen, in plaats van over wat we zeggen. Het zijn onze acties die er toe doen. Omdat we niet alleen beloven dat we iets gaan doen of de marketing afdeling aan het werk zetten, maar echt iets doen. En dat maakt een groot verschil. ”

 

Anderen lazen ook

Video: wat is Brand Social Impact?

Branding A Better World en Oceana maken Nederlanders bewust van rijkdom in onze Noordzee

Categorie: geen-onderdeel-van-een-categorie

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons