Branding A Better World en Oceana maken Nederlanders bewust van rijkdom in onze Noordzee

Door Eline van Kessel op 20 jun, 2019

Oceana, de grootste internationale belangenorganisatie die zich uitsluitend richt op oceaanbescherming, en Branding A Better World werkten samen aan een PR- en communicatiecampagne met als doel aandacht te geven aan de schoonheid van de Noordzee en de twee expedities die Oceana in 2016 en 2017 uitvoerde op onze Noordzee.

Tijdens de foto-expositie op het Museumplein waren prachtige onderwaterbeelden van de expedities te bewonderen. De campagne laat Nederlanders zien dat de Noordzee vol kleur, leven en biodiversiteit is. En daar moeten we goed voor zorgen!

De campagne bestond uit een foto-expositie op het Museumplein in Amsterdam. (Zie FB event hier). Branding A Better World organiseerde een persopening waarbij Ricardo Aguilar van Oceana toelichting gaf bij de foto’s. Daarbij werd middels een persbericht free publicity gegenereerd in onder meer de Telegraaf en Het Parool. Op social media werden de beelden gedeeld door o.a. RTL Nieuws, Whocares, National Geographic, Victoria Koblenko en kitesurfer Ruben Lenten. Het resultaat? Een totaal (niet uniek) bereik van 9.7 miljoen Nederlanders! En een advertentiewaarde van ruim €100.000.

Elif Algu, creatief merkstrateeg en oprichter van Branding A Better World: “Met deze PR- en communicatiecampagne laten we Nederlanders de onontdekte schatten van onze Noordzee zien. We genereerden aandacht voor onze Noordzee rond Wereld Oceanen Dag op 8 juni doordat er zowel in reguliere media als op social media aandacht werd besteedt aan de prachtige beelden van de Noordzee en de expedities van Oceana. Op deze manier dragen wij ons steentje bij en hopen we dat meer gebieden in de Noordzee beschermt worden.

Wil je weten hoe we jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk hier meer van ons werk, of neem direct contact op.

 

Anderen lazen ook

BABW doet verslag van de SBI awards

Oceana kiest voor Branding A Better World

Categorie: brand-campaign

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons