BABW zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap in ontwikkelingsland

Door Eline van Kessel op 13 mei, 2019

In samenwerking met CARE & de H&M Foundation gaat Elif Algu, founder van Branding A Better World haar steentje bijdragen door vrouwelijke ondernemers in Sierra Leone te coachen. Maar het doel is bovenal om van elkaar te leren. Dit project is onderdeel van het SisterSociety initiatief.

CARE is een humanitaire organisatie die toekomst biedt aan mensen in nood, oorlog en armoede. Samen met de H&M Foundation startte zij in 2014 een project, waarin vrouwelijke ondernemers in arme gemeenschappen in onder meer Peru, Jordanië, Jemen en Sierra Leone geholpen worden hun bedrijf succesvol te maken. Vanuit de overtuiging dat ondernemerschap van cruciaal belang is om armoede te overwinnen en de positie van vrouwen te versterken.

Elif Algu, founder van Branding A Better World, sluit zich als vrijwilliger aan bij dit project. Samen met andere vrouwelijke ondernemers van organisaties zoals Yoni [bedenkers van tampons, maandverband en inlegkruisjes van 100% gecertificeerd biologisch katoen] en Rokbar [organisatie in biologische chocolade geproduceerd door vrouwen] wisselt Elif ervaringen uit met een aantal onderneemsters in Sierra Leone. De sessies richten zich onder meer op sales, algemene business vaardigheden en financiën.

Elif: “Dit project is een mooi initiatief waarmee CARE en de H&M Foundation ondernemers in arme gemeenschappen ondersteunen. Als ondernemer van een bureau dat als missie heeft om bij te dragen aan een betere wereld en als vrouw vind ik het zakelijk en persoonlijk zeer belangrijk om vrouwelijke ondernemers de kansen te geven die zij verdienen. Omdat ik ook geloof in deze aanpak om vooruitgang te boeken. Ik hoop deze onderneemsters uit Sierra Leone dan ook tips en inspiratie te geven om zelf haar onderneming verder uit te bouwen, net zoals ik zelf heb gedaan. En ik ga er vanuit dat zij met net zo inspireren met hun daadkracht en doorzettingsvermogen.”

Het doel van het SisterSociety initiatief is om vrouwelijke ondernemers uit verschillende landen met elkaar in verbinding te brengen en onderling sisterhood te bevorderen. In een aantal sessies vragen de deelnemers elkaar om advies over obstakels die ze tegenkomen in hun bedrijf, bijvoorbeeld in het verbeteren van de kwaliteit van hun product of het vinden van de juiste afzetmarkt. Zo kunnen ondernemers met verschillende achtergronden elkaar coachen vanuit hun eigen ervaringen en perspectief op ondernemerschap.

In drie jaar tijd zijn er al zo’n 100.000 vrouwen uit arme gemeenschappen geholpen met het opstarten of uitbreiden van hun bedrijf.

 

Anderen lazen ook

Video: wat is Brand Social Impact?

Branding A Better World en Oceana maken Nederlanders bewust van rijkdom in onze Noordzee

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons