Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

Door Eline van Kessel op 14 mrt, 2019

Dat mag in de krant! In het Financieele Dagblad vertelt Elif Algu, founder en creatief merkstrateeg van BABW over onze dienst Brand Social Impact.

Branding A Better World is een branding agency die bouwt aan merken die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Samen zetten we deze bereidheid om in concrete acties die niet alleen een merk versterken, maar ook een positieve impact hebben. Dit doen we zowel voor grote als voor kleine bedrijven zoals Schiphol, Novartis, Monuta, Weleda en de Gemeente Amsterdam.

Wij doen dit via onze Brand Social Impact methodiek, legt Elif Algu, founder en creatief merkstrateeg van Branding A Better World, uit. Uitgangspunt hierbij is de core business van een bedrijf en de eigen competenties. Waar zijn ze goed in, waar ligt hun talent? Van daaruit bieden we een oplossing voor een relevant maatschappelijk of milieuprobleem. Op een manier die perfect bij het merk past en geloofwaardig is. En die meer oplevert dan alleen mooie cijfers. Dat noemen wij Brand Social Impact (BSI).

Vaak begint dat als volgt: we signaleren een maatschappelijk probleem, iets dat dicht ligt bij de core business. Natuurlijk kunnen we een flitsend filmpje maken om dit maatschappelijk probleem aan de kaak stellen. Dan creëren we bewustwording, planten een zaadje.

Wij gaan liever een stap verder.

We willen mensen duidelijke handvatten geven om hun gedrag te veranderen en iets aan het probleem te doen. We werken hierbij stap voor stap aan een lange termijn oplossing. We geloven niet dat een campagne altijd automatisch de oplossing is. Vaak is het juist andersom: de oplossing wordt de campagne.

Branding A Better World in het Financieel Dagblad

Hoe je als organisatie impact kan maken met duurzaamheid? Wij zien duurzaamheid niet als een staat van zijn, maar als iets waar je stapje voor stapje in kunt groeien. Niemand is duurzaam, maar we kunnen wel verduurzamen. Focus je op de stappen die je als organisatie kan maken en oordeel niet over wat iemand nu doet. Je kunt van mensen en bedrijven niet verwachten dat ze hun jarenlang opgebouwde gewoontes ineens overboord gooien, maar je kunt wel helpen met het zetten van de eerste stappen in de goede richting.

Bedrijven kunnen binnen duurzaamheid onderdeel worden van de oplossing in plaats van het probleem.

We zien ook dat steeds meer merken hun naam verbinden aan maatschappelijke kwesties. Dit is een goede zaak en kan het merk ook lonen. Alleen is het wel van belang dit goed te doen, anders kan het tegen je gaan werken. De weg waar wij voor kiezen is die van inspireren en motiveren. We geloven dat een betere wereld kan en daar willen we graag ons steentje in bijdragen. Door mensen te inspireren ook dat pad in te slaan.

Dat is ook de expertise van ons bureau. Dat we begrijpen waar je als organisatie nu staat en je helpen de eerstvolgende logische stap te zetten. En je vervolgens motiveren meer te doen. Zodat het uiteindelijk een win-win-win situatie oplevert. Win voor je merk, win voor je doelgroep en een win voor de wereld om je heen.

 

Anderen lazen ook

Video: Amsterdammers weten al best wat over aardgasvrij wonen

BABW zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap in ontwikkelingsland

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons