B-Inspired: WOMXNHOOD

Door Hannah Bonset op 26 mei, 2021

Regelmatig vangen nieuwe, toffe social impact initiatieven onze blik. Dit keer WOMXNHOOD. Een nieuw platform dat vrouwen, en eigenlijk iedereen uit de creatieve industrie, een podium en gelijke kansen biedt. Hun doel? Taboes doorbreken en bijdragen aan een inclusievere samenleving. Die zetten wij natuurlijk graag even in het zonnetje! Vier vragen aan de oprichters van WOMXNHOOD.

1. Wat is WOMXNHOOD?

WOMXNHOOD is een inspirerend en motiverend platform waar womxn uit de creatieve industrie de spotlight krijgen die ze verdienen. We geven deze toonaangevende talenten uit de creatieve sector in Nederland een stem om hun inspirerende vrouwenverhalen te delen. Dit doen we door middel van een talkshow genaamd ‘WOMXNHOOD STORIES’ die elke 2 weken op YouTube en alle streamingdiensten te zien en te beluisteren is.

 

2. Wat (of wie) heeft jullie geïnspireerd om WOMXNHOOD te beginnen?

Het pad naar succes loopt niet bij iedereen hetzelfde. Factoren als achtergrond, afkomst, geslacht en geloofsovertuiging spelen hier een grote rol in. Als oprichters hebben wij, Mahi Khalesi (28) en Shiwa Safari (27), altijd ons eigen pad bewandeld. Ondanks invloeden uit onze omgeving, achtergrond en afkomst die niet in altijd in lijn stonden met onze persoonlijke ambitie.

Daarom is WOMXNHOOD in het leven geroepen: een inspirerend online platform voor iedereen. Het delen van inspirerende vrouwenverhalen staat centraal, maar het gaat verder dan alleen vrouwen. Het doel is om iedereen te inspireren. De ‘X’ staat dan ook voor inclusiviteit en gaat verder dan genderrollen.

 

3. Wat willen jullie bereiken met WOMXNHOOD?

Met WOMXNHOOD willen we een brede doelgroep aansporen om hun dromen na te jagen en de getalenteerde vrouw meer in de spotlight zetten. We streven naar een meer inclusieve maatschappij en het doorbreken van taboes, waarin de nieuwe jonge generatie opgroeit in een milieu met meer gelijkheid in de creatieve sector.

 

4.        Branding A Better…?

Branding A Better world for all WOMXN!

 

 

Anderen lazen ook

Drie vragen aan: Margriet

Drie vragen aan: SophieGreen

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons