Social impact met ‘Uitje Bed’

Door Hannah Bonset op 22 feb, 2021

Branding A Better World heeft in samenwerking met Stichting Genees-Kunst het initiatief ‘Uitje Bed’ bedacht en gelanceerd. Genees-Kunst is een stichting die ernstig zieke patiënten een stukje levenskwaliteit wil bieden. We bedachten het concept van Uitje Bed, gaven hier vorm aan middels diverse communicatiemiddelen en verzorgden vervolgens ook de PR voor het initiatief.

Uitje Bed

De eerste editie van Uitje Bed werd afgetrapt met Nederlands Dans Theater (NDT). Deze vond plaats op 21 januari, waarbij ruim 120 patiënten uit 26 verschillende ziekenhuizen een digitale dansvoorstelling vanuit hun ziekenhuisbed konden bijwonen. Tijdens deze unieke beleving konden zij op een interactieve manier virtueel achter de schermen kijken. De presentator nam hen live mee naar het kostuumatelier, waar zij kennis maakten met de choreograaf en de dansers.

De kracht van samenwerken

Voor het initiatief betrokken we Nederlands Dans Theater en farmaceut Novartis als samenwerkende partijen. Het samenbrengen van partijen om social impact initiatieven tot stand te brengen is een vaak gekozen route van het bureau, omdat ze gelooft in de kracht van samenwerken.

Elif, founder van Branding A Better World: “We zijn trots dat we dit mooie initiatief mochten opzetten en realiseren. Met Uitje Bed geven we ernstig zieke patiënten een digitaal uitje naar het theater, en doorbreken we even hun gemis van verbondenheid met de maatschappij. Een lichtpuntje in deze donkere tijden. Daarnaast verbinden we verschillende partijen die vanuit hun merkwaarden een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld, en daarmee ook hun merk versterken. Wat ons betreft weer een mooi voorbeeld van een Better World project.”

 

Over Stichting Genees-Kunst

Genees-Kunst wil door middel van interactie met een kunstenaar de isolatie van patiënten verminderen. Door een ernstige ziekte kunnen patiënten geïsoleerd raken van de maatschappij, omdat zij minder fit zin, maar ook omdat anderen hen wellicht gaan mijden. Stichting Genees-Kunst wil dit tegen gaan.

 

Anderen lazen ook

Branding A Better World aan de slag voor nieuw hervulbaar en natuurlijk schoonmaakmiddel SophieGreen

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-social-impactbusiness

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons