Campagne ‘Amsterdam Aardgasvrij. Dat kunnen wij’ live

Door Eline van Kessel op 04 nov, 2019

De vervolgcampagne voor Gemeente Amsterdam is live! Van abri’s door de hele stad, print en online advertenties, toiletreclames tot beelden in de bus en tram: overal kun jij de campagne spotten voor ‘Amsterdam Aardgasvrij. Dat kunnen wij’.

In opdracht van Gemeente Amsterdam heeft Branding A Better World deze campagne opgezet. In deze campagne proberen we de Amsterdammers vooral niets wijs te maken, maar ze gewoon zelf de ‘reasons why’ te laten bedenken om van het aardgas af te gaan. Want zoals de meesten al wel weten heeft iedere gemeenten de uitdaging om alle woningen in Nederland in 2050 van het aardgas af te krijgen. En in Amsterdam is dat zelfs in 2040 al.

In deze campagne laten we aardgasvrije huishoudens hun beweegreden vertellen waarom zij al aardgasvrij wonen. Kartica haar reden was omdat ze toch al aan het verbouwen waren. “Wij moesten veel doen aan ons huis toen we het net hadden gekocht. Voor ons is het vanzelfsprekend om dat dan meteen duurzaam te doen. Ik denk dat we allemaal wel weten dat we iets voor het klimaat moeten doen, zodat onze achterkleinkinderen ook nog een leefbare wereld hebben.

Het aardgasvrij maken van je huis is allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als je iets wil bijdragen en je kunt het, dan zou ik het zeker doen. Veel mensen vragen aan mij wat de investering uiteindelijk oplevert. Maar ik denk dat je niet alleen in geld moet denken. Je draagt hiermee ook iets bij aan een duurzamere wereld.”

 

Anderen lazen ook

Video: Amsterdammers weten al best wat over aardgasvrij wonen

 

Categorie: brand-campaign

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons