3 vragen aan: Margriet

Door Emma Brusche op 16 nov, 2020

Bij Branding a Better World bouwen we aan merken die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Met de Brand Societal Impact dienst zetten we het merk centraal in het oplossen van een maatschappelijk of milieuprobleem. Dit hebben we ook gedaan met Margriet, die zich in wil zetten voor eenzame jongeren in Nederland en dit probleem wil aanpakken. Jacklynn Gerritsen, Brand Manager bij Margriet, vertelt ons waarom zij kozen voor een Brand Societal Impact campagne.

 

  1. Waarom heeft Margriet gekozen voor een Brand Societal Impact campagne?

Margriet is maatschappelijk zeer betrokken en besteedt veel aandacht aan onderwerpen die in de samenleving leven. Ook eenzaamheid staat altijd bovenaan de agenda maar we wilden meer doen dan alleen over het onderwerp schrijven. In een tijd waarin corona een enorme impact heeft op ons sociale leven en eenzaamheid meer dan ooit voorkomt, wilden we ook echt iets praktisch doen. Zo is het idee voor Margriet Belbuddy’s ontstaan. Met de Belbuddy’s hopen we een belangrijke bijdrage te leveren om eenzaamheid, en met name die onder jongeren, terug te dringen. Zeggen dat je goed bezig bent is makkelijk maar ook écht laten zien dat je iets bijdraagt aan een betere wereld is voor veel merken nog lastig in praktijk te brengen. Margriet laat hiermee zien dat je als magazinemerk ook echt iets kunt doen.

  1. Waar moet een goede samenwerking uit bestaan tussen bureau en klant? 

Daar is maar één antwoord op; chemie. Elkaar aanvoelen en het idee hebben dat je het samen doet. Branding a Better World voelt als een warm bad waarin we terecht zijn gekomen. Duidelijke communicatie, strakke deadlines, creativiteit en wederzijds begrip zijn belangrijke elementen van deze samenwerking. Daarnaast is volle overgave heel belangrijk, zowel vanuit het bureau als vanuit de klant. Zo’n project doe je niet alleen, dat doe je toch echt samen.

  1. Branding A Better…? 

MAGAZINE – want ik geloof dat júist magazinemerken een belangrijke rol kunnen spelen in het leveren van maatschappelijke content en écht het verschil kunnen maken.

 

Anderen lazen ook

3 vragen aan: Peter Heshof

Categorie: business

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons