Groene voornemens: 3 redenen om in 2020 een bijdrage te leveren aan een betere wereld

Door Elif Algu op 07 jan, 2020

Het is 2020, een nieuw decennium is gestart. Voor iedereen de beste wensen voor dit jaar. Ongetwijfeld hebben jullie goede voornemens om bij te dragen aan een betere wereld. Hieronder geef ik drie redenen waarom dit noodzakelijk is:

 1. Mensen werken graag voor purpose driven organisaties

  Een van de grote problemen van HR-afdelingen is het verloop van medewerkers. Met dikke bonussen en grote namen kom je er niet meer. Mensen willen niet meer voor je werken als je niet duidelijk laat zien dat je onderdeel uitmaakt van de samenleving en hierin ook positief bijdraagt: 42% van de medewerkers geeft aan een ‘duidelijke purpose’ belangrijk te vinden in de keuze van een baan1. Daarbij zegt driekwart van de millennials salaris te willen inleveren om bij een duurzamer bedrijf te werken2.

 2.  Vorm onderdeel van de oplossing, in plaats van het probleem

  De gevolgen van de klimaatcrisis en ongelijke sociale verdeling worden alleen maar zichtbaarder. Problemen gelinkt aan het klimaat beslaan dagelijks het nieuws. Als organisatie sta je nu voor een keuze; je kan onderdeel vormen van het probleem, of kiezen om onderdeel te worden van de oplossing. Ik zeg altijd: duurzaamheid is je beste businessplan. Dat zie je niet alleen terug in de directe winst voor je organisatie, of je merkreputatie. Het heeft ook te maken met een langetermijnvisie in plaats van kortetermijndenken. Willen we er samen iets van maken, ook voor onze kinderen en kleinkinderen, dan kunnen we niet anders dan serieuze stappen zetten op weg naar een betere wereld.

 3.  Duurzaamheid draagt – bewezen – bij aan je winst

  Unilever laat zien dat winst voor je bedrijf hand in hand kan gaan met winst voor mens en planeet. Zo groeide haar 28 ‘sustainable living’ merken (merken die zich inzetten om een duurzame of maatschappelijke verandering te weeg te brengen) 69% sneller dan andere Unilever-merken. De winstgevendheid van duurzame merken hangt nauw samen met de groeiende interesse in duurzaamheid vanuit de consument. Zo geeft ruim driekwart van de Nederlanders aan duurzaamheid belangrijk te vinden bij het kopen van een product of dienst3.

   

Maak jij dit jaar ook een groene start? Vind je dat het tijd wordt jouw duurzame ambities concreet te maken? Branding A Better World helpt je met het zetten van de eerste stap. Samen gaan we voor een beter, en daarmee duurzamer, decennium.

 

Bronnen:

 1. Nationaal Onderzoek Purpose in Organisaties
 2. Fast Company 2019
 3. Sustainable Brand Index 2019

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons