Branding a better future

Circular&Co

Het verhaal van Circular&Co is ijzersterk. Re-usable to-go cups, gemaakt van oude kartonnen koffiebekertjes. Dubbel duurzaam. Het B2B succes is er, maar hoe spreken we ook Europese consumenten aan?

De vraag: Hoe vertalen we het merkverhaal van Circular&Co door naar de consument en veroveren we nieuwe Europese landen?

Circular&Co

Made from waste to end waste

Circular&Co heeft een heldere missie: een wereld zonder afval. Daar dragen ze aan bij met re-usable cups die ook nog eens circulair zijn. Organisaties omarmen de bekers helemaal: het Circular&Co past in hun duurzame doelstellingen en ambities. De cups worden dan ook massaal (met bedrijfslogo) uitgedeeld aan medewerkers en zijn daarnaast verkrijgbaar op onder andere treinstations. Richting B2B communiceert Circular&Co puur vanuit hun missie: zij zijn de duurzame keuze.

We spraken Circular&Co Europe CEO Frans van den Berge over duurzaamheid, het merk en het product.

BABW Circular Co Frans van den Berge

Creatief concept

Click and sip on the move

Met deze multi toepasbare propositie kan Circular&Co oneindig veel varianten maken. Voor nu focussen we op onderweg zijn, werken en me-time. Met dit haakje focussen we op het gemak van de beker. Wat er ook gebeurt onderweg: je drinkt met één hand, zonder morsen uit je beker en kunt ‘m ook zo in je tas gooien.

In the heat of the moment, there’s one thing you no longer have to think about. Your coffee or tea. No matter which turn your day takes: with a ready-to-go cup, you enjoy a warm boost on the fly. Sustainably made and busy life proof.

Throw the filled cup in your bag without worries. Open it with one hand and drink from the 360-degree drinking edge. A cup made to carry.

Aanpak

Nieuwe B2C strategie en proposities

Dat Circular&Co een mooie missie heeft staat vast. Maar is het ook het verhaal dat consumenten overtuigt? Tijdens een creatieve sessie zoomen we in op consumenten in relatie tot herbruikbare bekers. Wat kan Circular&Co voor hen betekenen? Wanneer gebruiken consumenten de cup en wat maakt ‘m zo fijn? De praktische pluspunten (en dat zijn er veel) van de beker gaan een hoofdrol spelen in de B2C doorvertaling.

Merkstrateeg Juliske zet een merkstrategie met nieuwe proposities neer die zijn gebaseerd op de verschillende gebruiksmomenten die er zijn. Zo wordt de duurzame beker een praktische need-to-have voor verschillende doelgroepen.

Doelgroepen

Van donkergroen naar lichtgroen

Met deze nieuwe B2B focus richt Circular&Co zich niet langer alleen op mensen die al erg met duurzaamheid bezig zijn (de zogenoemde donkergroene consument), maar wordt het merk ook interessant voor mensen die wel willen bijdragen aan een betere wereld, maar waarvoor ‘handigheid’ vaak nog leidend is. Voor hen is de circulariteit van de handige koffiebeker een plus die mooi meegenomen is.

0
proposities
0
campagnevideo's
+ 0 %
conversie

Laat je inspireren door

sterke merken

hoe wil jij je merk versterken?(Vereist)

People Planet Profit.
People Planet Profit.
People Planet Profit.