Uitje Bed: Kunst komt naar je toe

Klant – Genees-Kunst 

 

Vraag

Patiënten die lang in een (ziekte)bed liggen voelen zich afgezonderd van de maatschappij en raken in isolement. Stichting Genees-Kunst vroeg Branding A Better World om een concept te ontwikkelen waarmee patiënten online worden meegenomen in de wereld van kunst en daarmee even kunnen ontsnappen aan de waan van de dag. Onze oplossing: Uitje Bed.

 

Aanpak

We ontwikkelden het concept en initiatief ‘Uitje Bed’, waarmee we kunst naar het ziekenhuisbed van de patiënt toe brachten. Om het initiatief tot stand te brengen betrokken we Nederlands Dans Theater en farmaceut Novartis als samenwerkende partijen. Het resultaat: een unieke, interactieve live dansvoorstelling van Nederlands Dans Theater die patiënten vanuit hun ziekenhuisbed op hun laptop of telefoon konden bijwonen. Na afloop konden zij een kijkje achter de schermen van het dansgezelschap nemen en werden zij virtueel meegenomen naar het kostuumatelier, de techniek en maakten kennis met de choreograaf en dansers.

 

Zo doorbraken we de medische sleur van deze ernstig zieke mensen en droegen we bij aan het vergroten van hun levenskwaliteit.

 

Impact

Een live digitale dansvoorstelling waar ruim 120 patiënten in 26 Nederlandse ziekenhuizen vanuit hun ziekenhuisbed van genoten. Daarnaast een brandmovie met 2 patiënten, een flyer, social media content en veel positieve reacties op het initiatief.

Benieuwd wat Brand Social Impact voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

Campagne video


Contact
Ons