Branding a better city

Gemeente Amsterdam

Ja, we moeten ‘van het gas af’. Ook in Amsterdam. Wanneer? In 2040. Maar hoe krijg je die eigenwijze types nou geïnformeerd en betrokken? En hoe activeer je hen om te gaan onderzoeken wat ze zelf (al) kunnen doen? Vanuit hen de vraag:

Hoe creëren we lokaal awareness rondom aardgasvrij worden?

Gemeente Amsterdam

Amsterdam aardgasvrij, dat kunnen wij

Iedere gemeente heeft de uitdaging om alle woningen in Nederland in 2050 van het aardgas af te krijgen. In Amsterdam is dat zelfs in 2040 al. Dat lukt alleen als we hier zelf actie voor ondernemen. Dat lijkt ingewikkelder dan het is. Maar vertel dat de stad maar eens. 

Amsterdammers vormen zelf de rode draad van de campagne. Zij vertellen hun redenen om voor aardgasvrij te gaan en zetten zo hun stadsgenoten aan het denken.

Amsterdam

aardgasvrij

``We moeten iets doen voor het klimaat, zodat onze achterkleinkinderen ook nog een leefbare wereld hebben``

Aanpak

Contentstrategie en langlopende lokale campagne

We willen de Amsterdammers vooral niks wijs maken en ze gewoon zelf de ‘reasons why’ laten bedenken. We creëerden het campagnethema ‘Amsterdam Aardgasvrij. Dat kunnen wij.’ Als onderdeel hiervan realiseerden we een contentstrategie, print, website, social media en abri’s door de hele stad.

In deze campagne laten we aardgasvrije huishoudens hun beweegreden vertellen waarom zij al aardgasvrij wonen. Kartica haar reden was omdat ze toch al aan het verbouwen waren. 

“Wij moesten veel doen aan ons huis toen we het net hadden gekocht. Voor ons is het vanzelfsprekend om dat dan meteen duurzaam te doen. Ik denk dat we allemaal wel weten dat we iets voor het klimaat moeten doen, zodat onze achterkleinkinderen ook nog een leefbare wereld hebben.”

Laat je inspireren door

sterke merken

hoe wil jij je merk versterken?(Vereist)

People Planet Profit.
People Planet Profit.
People Planet Profit.