MARGRIET BELBUDDY’S: ER IS ALTIJD IEMAND OM MEE TE PRATEN

Klant – Margriet

 

Vraag

Margriet vroeg Branding A Better World een Brand Social Impact concept te ontwikkelen, waarin de nieuwe merkpositionering én de maatschappelijke impact van het merk Margriet goed naar voren komen. Het resultaat: ‘De Margriet Belbuddy’s’.

 

Aanpak

We creëerden een brand social impact campagne rondom het thema eenzaamheid onder jongvolwassenen van 25-35 jaar, die werd gelanceerd in de Week tegen Eenzaamheid. We draaiden de rollen om. In plaats van het beeld dat jongeren zich inzetten om ouderen te helpen, werden Margriet lezeressen met levenservaring ingezet als belbuddy’s om jongeren te helpen. In samenwerking met De Luisterlijn openden we de praatlijn Margriet Belbuddy’s. De hele maand oktober konden jongeren bellen met een Margriet belbuddy die hen begrijpt en een luisterend oor biedt.

 

Doel van de campagne en het bijbehorende initiatief was het doorbreken van het taboe rondom eenzaamheid onder jongvolwassenen, want 1 op de 4 jongeren voelt zich eenzaam. Hiermee genereerden we positieve impact, met als gevolg de herpositionering van Margriet als merk van nu.

 

Impact

Een campagne met 50 getrainde Belbuddy’s en een bereik van ruim 12,5 miljoen mensen met steun van veel influencers waaronder Ali B, Nienke Plas, Victoria Koblenko en Isa Hoes.

Benieuwd wat Brand Social Impact voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

Campagne video

margriet belbuddys beeld
margriet belbuddy's magazine

Margriet Belbuddy’s op de cover van Margriet incl reportage

margriet belbuddy's

Social media content


Contact
Ons