duurzaamheidskompas.nl

De opmars van de recycle sint

Voor het vijfde jaar op rij organiseren steeds meer ‘Recycle Sinten’ ruilmarkten door heel het land waar je – gratis en voor niets – speelgoed uitwisselt. Zonder poen een cadeau in je schoen dus. Met nog enkele dagen te gaan tot ’t heilig avondje, is het nog steeds mogelijk om zelf een ruilmarkt te organiseren.

EEN ECHTE GOEDHEILIGMAN RECYCLET Z’N CADEAUS

Van boeken waar geen letter in is gelezen tot bordspellen waar het hele gezin mee is uitgespeeld: iedereen heeft wel wat speelgoed dat er nog goed uitziet, maar stof ligt te happen in een hoekje. Dit speelgoed breng je mee naar de Recycle Sint. Voor ieder stuk speelgoed dat je inlevert, neem je een ander artikel mee naar huis. Het overgebleven speelgoed schenkt de Recycle Sint aan een goed doel. Kortom: met de Recycle Sint bespaar je zowel tijd als geld én doe je iets goeds voor mens en milieu. Zoals een echte Goedheiligman betaamt.

DE RECYCLE SINT PAKT HEEL NEDERLAND IN

Na drie succesvolle eerdere edities. is de Recycle Sint dit jaar op meer plekken te vinden. Niet alleen in grote steden als Amsterdam en Den Haag vieren

steeds meer gezinnen een duurzaam Sinterklaasfeest, ook in het Friese Luxwoude. Hoe je in je eigen stad een ruilbeurs organiseert, lees je in de Facebookpagina van de Recycle Sint. Zo vind je daar een voorbeeldflyer die je direct uit kunt delen, maar ook een beschrijving van hoe het ruilsysteem precies in elkaar steekt. Alle benodigdheden om deze week nog een ruilbeurs op poten te zetten, hebben onze Recycle Pieten voor je klaargezet.

INSPIRING A BETTER WORLD

reycle-sint-elif-algu-duurzaamheidskompas De Recycle Sint is een initiatief van Elif Algu, moeder van twee en eigenaar van duurzaam communicatiebureau Branding a Better World in Amsterdam. Met Recycle Sint wil Algu mensen inspireren om een bijdrage te leveren aan de wereld.

‘Gebruikte spullen zijn net zo goed vaak nog beter.’

Elif Algu, eigenaar Branding a Better World en initiatiefnemer De Recycle Sint


Contact
Ons