Het succes van Recycle Sint: denk groot maar begin klein!

Door Eline van Kessel op 26 nov, 2019

Micro is het nieuwe macro, daar geloven wij direct in. Een mooi voorbeeld hiervan is ons brand social impact project Recycle Sint. Hoe Elif, bedenker en oprichtster van Recyle Sint, ooit begon met een speelgoedruilmarkt op de basisschool van haar kids, is Recycle Sint dit jaar nóg succesvoller dan we ooit hoopten! Hoe succesvol dit burgerinitiatief is geworden? Dat lees je in deze blog.

Het idee ontstond puur en alleen met de achterliggende gedachte: het sinterklaasfeest kan vele malen duurzamer en bewuster. Want, we kennen het allemaal wel, boeken waar geen letter in is gelezen tot bordspellen waar het hele gezin mee is uitgespeeld. Iedereen heeft wel speelgoed dat er nog goed uitziet, maar stof ligt te happen in een hoekje. Dat verdient een tweede leven!

 

Het succes van Recycle Sint in 2019

Dit jaar telt Recycle Sint al 126 speelgoedruilmarkten door heel Nederland. En zelfs wat ruilmarkten in het buitenland, zoals bij onze buren in België en op het zonovergoten Curaçao.

Het idee rondom Recycle Sint is vrij simpel en we zorgen ervoor dat iedereen handvatten heeft om zelf een speelgoedruilmarkt te organiseren. We stelde een toolkit samen die gratis te downloaden is op de website recyclesint.org. Hierin staat een actielijst, Q&A, promotiemateriaal voor social media en drukwerk, een persbericht voor lokale pers en wordt het waardebonnensysteem toegelicht. Belangrijk hierbij vinden we dat het toegankelijk wordt voor iedereen om een ruilmarkt te organiseren. Want social impact maak je pas echt samen!

Voor ieder stuk speelgoed dat wordt ingeleverd tijdens een speelgoedruilmarkt kan er een ‘nieuw’ stuk speelgoed worden meegenomen. Daarnaast hebben we een online community gebouwd die ervoor zorgt dat alle organisatoren met vragen en antwoorden bij elkaar terecht kunnen. En zorgen wij voor tips, nieuws en leuke weetjes voor iedereen!

 

Branding A Better World & Recycle Sint

Wij geloven met dit project in het principe van bottum-up approach. Begin onderaan en maak het succesvol door stappen te zetten in de goede richting! Zo pakken wij bij Branding A Better World onze Brand Social Impact projecten aan. Want om groot te worden moet je klein beginnen.

Dat is ook de expertise van ons bureau. Dat we eerst begrijpen waar je als organisatie nu staat en we je helpen de eerstvolgende logische stap te zetten. En je vervolgens motiveren meer te doen. Zodat het uiteindelijk een win-win-win situatie oplevert. Win voor je merk, win voor je doelgroep en een win voor de wereld om je heen.

 

Recycle Sint won dit jaar de 18de plaats in de Trouw Duurzame 100.

 

Anderen lazen ook

Recycle Sint in de Trouw Duurzame 100

Het succes van online communities

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons