Do Good People: drie vragen aan initiatief Let’s EAT!

Door Hannah Bonset op 07 mei, 2020

Het Corona virus heeft de wereld in zijn greep. Het is onwerkelijk om te zien hoeveel mensen en ondernemingen er door het virus zijn geraakt, maar ook hartverwarmend hoeveel mooie hulpinitiatieven er zijn opgezet die veel social impact maken. Goed willen doen en een bijdrage willen leveren zijn bewegingsmechanismen voor mensen, en in tijden van crisis worden deze alleen maar uitvergroot. Hier weten wij bij Branding A Better World alles van: social impact creëren voor onze klanten is immers onze core business. Daarom zetten wij graag een aantal van deze initiatieven, opgezet door echte Do Good People, in de spotlight. Om je te inspireren, een glimlach op je gezicht te toveren of misschien wel dat kleine duwtje in de juiste richting te geven. Lees hun verhalen en B-inspired!

In the spotlight: Let’s EAT!

Deze week de aftrap aan het online platform Let’s EAT! Een gezellig etentje, maar dan op afstand. Twee vragen aan dit initiatief speciaal opgericht in tijden van corona.

 

Wat doen jullie?

“Let’s EAT! staat voor ‘Let’s Eat Apart Together’, een speling op de welbekende ‘Living Apart Together’. Let’s EAT is een online platform waarmee mensen makkelijk gezellige virtuele etentjes kunnen organiseren, met behulp van videobellen. Via de website www.eattogether.nl kunnen mensen in vier eenvoudige stappen een virtueel ontbijt, lunch of diner organiseren met vrienden, familie, buren, collega’s, wie dan ook. Het enige dat je nodig hebt, zijn een computer/laptop/tablet/smartphone, een internetverbinding en emailadressen van de mensen waar je graag samen mee wilt eten. Je plant een datum, voert de namen en emailadressen van jouw tafelgenoten in, kiest de leverancier van het eten (restaurant of cateraar bij jullie in de buurt, maar zelf koken kan natuurlijk ook) en selecteert de tool waarmee je wilt videobellen. Op de site vind je een lijst met restaurants/cateraars die een bezorg- of afhaaldienst hebben, inclusief hun contactgegevens.

Naast mensen op afstand onder het genot van eten samen brengen, heeft Let’s EAT! Een tweede belangrijke doelstelling: de plaatselijke horeca steunen. Om het hoofd te bieden aan de heftige gevolgen van de Coronacrisis, zijn veel horeca ondernemingen begonnen met het bereiden van maaltijden die afgehaald of bezorgd kunnen worden. Maar van veel van deze ondernemingen weten mensen niet direct dat die een bezorg- of afhaalservice hebben. Let’s EAT! biedt deze bedrijven zichtbaarheid door hen op te nemen in de lijst van restaurateurs.”

Waarom doen jullie dit?

“Samen eten is olie voor de vriendschap”, zei Felix Timmermans, maar in deze tijden van de Coronacrisis is dat samen eten voor veel mensen niet mogelijk. Terwijl de onzekerheid van de situatie onze behoefte aan gezelschap en vriendschap enorm vergroot. In de afstandssamenleving waarin de Coronacrisis ons van de ene op de andere dag heeft geworpen, wordt acuut duidelijk hoe belangrijk sociale contacten voor ons zijn. Ze zijn, net als eten, een eerste levensbehoefte. Vandaar dat de twee van oudsher zo goed samen gaan. Aan tafel komen de gesprekken los, over wat we meemaken, voelen, denken. We wisselen ervaringen uit, leren (onbewust) van elkaar, geven elkaar advies, delen geluk en smart en genieten meer van ons eten dan als we het alleen moeten nuttigen. Fysiek bij elkaar aan tafel schuiven gaat nu even niet, maar dat wil niet zeggen dat we dag in dag uit alleen moeten eten en steeds verder in eenzaamheid moeten wegzakken. De techniek die we in de 2 e eeuw tot onze beschikking hebben, maakt veel mogelijk. Niet alleen voor werk en school, ook voor gezelligheid en ‘uit’ gaan!”

Wat heeft het jullie gebracht?

“Het is heel fijn om te merken dat het idee dat we met het opzetten van Let’s EAT! hadden—het doorbreken van de sociale isolatie en een platform bieden voor lokale restaurants—ook echt werkt en gesteund wordt. En dat we een beetje vrolijkheid in deze rare tijden mogelijk maken.

Door Let’s EAT! hebben we ook gemerkt dat er in korte tijd veel mogelijk is, dat passie bergen kan verzetten, ook zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat (de vier oprichters van Let’s EAT! doen dit geheel onbezoldigd). En dat je elkaar niet hoeft te kennen om samen een mooi initiatief neer te zetten: drie van de vier oprichters van Let’s EAT! kenden elkaar niet én hebben elkaar tot op heden nog niet live ontmoet!”

 

Ook iets positiefs doen in tijden van crisis? Wij denken graag met je mee!

 

 

Anderen lazen ook

Video: Wat is Brand Social Impact?

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons