Puzzeltijd! Alles over ons nieuwe campagne concept ‘De inburgeringspuzzel’

Door Hannah Bonset op 31 mrt, 2021

New work! Dit keer gingen we aan de slag voor RadarAdvies, een bureau voor sociale vraagstukken. We ontwikkelden een campagne concept om hun zichtbaarheid en expertise op het thema inburgering te vergroten: ‘De inburgeringspuzzel’.

“Samen lossen we de inburgeringspuzzel op”

Er komt namelijk een nieuwe inburgeringswet aan. En die inburgeringswet, dat is een hell of a job voor gemeenten. Een complexe puzzel, zou je ook wel kunnen zeggen. Hoogste tijd dus om hier alvast mee te starten.

Wij lieten zien dat RadarAdvies dé ideale en aangewezen sparringspartner is om deze ‘inburgeringspuzzel’ samen mee op te lossen. En alle puzzelstukjes kent. De boodschap van de campagne: “Samen lossen we de inburgeringspuzzel op.” Het uiteindelijke doel? De inburgering voor de uiteindelijke inburgeraar zo soepel mogelijk laten verlopen.

 

Klinkt leuk, een inburgeringspuzzel. Maar wat deden we nou eigenlijk precies?

We creëerden een speciale landingspagina voor op de website van RadarAdvies en maakten de key visuals hiervoor. Op de pagina konden gemeenten een digitale puzzel leggen. Hiermee maakten zij kans op een exclusieve digitale workshop met Radar om meer kennis omtrent het nieuwe inburgeringsstelsel op te doen. Daarnaast konden zij op de pagina een (gratis) kennismakingsgesprek met RadarAdvies aanvragen en allerlei ‘puzzeltips’ en relevante artikelen vinden.

Als kick-off van de campagne verstuurden we vanuit Radar een dedicated nieuwsbrief naar de gemeenten en beleidsmedewerkers op het thema inburgering. Vanuit hier linkten we naar de speciale landingspagina, waar de digitale puzzel gelegd kon worden. Via LinkedIn zorgden we daarnaast voor een nog groter bereik van onze boodschap.

 

Results, results, results

Omdat het implementeren van de inburgeringswet een echte puzzel is, hebben we juist dit thema doorgevoerd in concept en uitwerking. Zo bleven we dicht bij de wereld van puzzels en puzzelen en konden we een campagne neerzetten die opvalt én een concrete oplossing aanbiedt. Op deze manier maakten we de doelgroep bewust dat je niet vroeg genoeg kunt starten met de complexe inburgeringspuzzel, en nodigden we hen uit om met de experts van RadarAdvies in gesprek te gaan.

De resultaten van de campagne? Een dedicated nieuwsbrief die ruim 1.140 keer werd geopend, 1.800 bezoekers op de speciale landingspagina en een (branding) bereik van 54.000 vertoningen op LinkedIn.

 

Benieuwd naar hoe zo’n creatief campagne concept er voor jouw organisatie uit kan zien? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

 

 

Anderen lazen ook

Branding A Better World bezorgt ziekenhuispatiënten een ‘Uitje Bed’

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-campaign

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons