Branding A Better World aan de slag voor schoenenlabel Elisabietta

Door Hannah Bonset op 06 mei, 2020

Branding A Better World gaat aan de slag voor Elisabietta, een duurzaam schoenenlabel voor flats. Het merk opereert zowel vanuit het hoofdkantoor in Nederland als het internationale kantoor in Doha, Qatar. Branding A Better World verzorgt een brand social impact concept om maatschappelijke impact te genereren vanuit het merk. Met het concept wil Elisabietta Business-to-Society inzetten om het merk te versterken door zich in te zetten voor vrouwen in minder bedeelde posities.

‘A Woman’s Dream’

Branding A Better World ontwikkelde het brand social impact concept ‘A Woman’s Dream’, dat zich richt op het waarmaken van dromen van vrouwen voor wie het realiseren van hun talent of passie niet vanzelfsprekend is en dat binnenkort verder wordt uitgerold. Het concept is gebaseerd op de eigen meisjesdroom van Elsbeth, founder van Elisabietta: het opzetten van een schoenenmerk en daarmee het helpen van vrouwen in minder bedeelde posities. Elisabietta doneert een deel van de omzet die zich inzet om deze vrouwen de middelen en ruimte te bieden hun dromen te bewerkstelligen.

Purpose aanwakkeren

De brand social impact campagne heeft tot doel maatschappelijke impact te genereren vanuit het merk. Elsbeth Blekkenhorst – Tammes, founder van Elisabietta: “Branding A Better World heeft de purpose van mijn bedrijf verder aangewakkerd en dit slim vertaald naar een kloppend concept. Hiermee kan ik verder stappen zetten om als merk impact te maken en zo, ook in deze tijden van crisis, door te groeien.”

Carlijn Neelissen, Business Developer bij Branding A Better World: “Met het campagneconcept willen we meer aandacht vragen voor een maatschappelijk probleem en tegelijkertijd het merk Elisabietta versterken. Met onze Brand Social Impact-methode verbinden we purpose vanuit de core business van Elisabietta aan concrete acties, met als doel om impact te genereren voor zowel de maatschappij, als het merk.”

Over Brand Social Impact van Branding A Better World

Met Brand Social Impact wordt er vanuit het hart van een bedrijf of merk een campagne gestart die bijdraagt aan een betere wereld. Op deze manier kun je als business iets teruggegeven aan de maatschappij en wordt tegelijkertijd je merk versterkt. 

Over Elisabietta

Elisabietta is een schoenen- en accessoire label, opgericht door Elsbeth Blekkenhorts-Tammes. De schoenen zijn op een duurzame en ethische manier vervaardigd. Women empowerment is een van de pijlers binnen het bedrijf, waarmee Elisabietta vrouwen wil inspireren om hun eigen droom na te jagen. Het hoofdkantoor van Elisabietta is gevestigd in Nederland met kantoor in Doha, Qatar. Via de webshop worden de schoenen wereldwijd verkocht.

 

Weten hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk hier meer van ons werk, of neem direct contact op.

 

Anderen lazen ook

Branding A Better World aan de slag voor nieuw hervulbaar en natuurlijk schoonmaakmiddel SophieGreen

Verbeter de wereld en red je merk met Brand Social Impact

 

Categorie: brand-social-impact

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie


Contact
Ons